Drömsamlarna

DRÖMSAMLARNA

Utställningen pågår fram till den 12 augusti 2022.

2021 mottog konstnären Katarina Eismann Tierps kommuns arbetsstipendium för konstnärlig verksamhet. Efter att ha samlat in drömmar från Tierp öppnar nu en ny utställning i Kulturhuset Möbelns konsthall.

I projektet ”Drömsamlarna” har konstnären Katarina Eismann undersökt drömmar i Tierp idag och även vilka efterverkningar drömmar kan ha på en plats och i olika tider. Det är ett porträtt av Tierp, som sträcker sig både bakåt och framåt i tiden, skildrar en strävan att tillhöra, göra sig delaktig och bära drömmar tillsammans.

Katarina har under året träffat grupper, föreningar och individer, samlat in drömmar från personer i olika åldrar, i olika slags roller i Tierp. Som utställningen pågår under sommaren, kommer fler drömmar att läggas till. I en framväxande animation med inläsningar av skådespelerskan Marika Lagercrantz. återspeglas de möten och samtal som växer fram.

Katarina Eismann tar avstamp i sin egen familjeberättelse om Erik Josephson från Svanby som för drygt 100 år sedan drömde om att grunda en teater i Tierp. Huset vid Salutorget byggdes, scenografer gjorde dekorer och en dröm tog form. Erik Josephson hade stora ambitioner för teaterlivet i Tierp. Även om han kom att uppleva hur drömmen till slut gick i kras lever spåren vidare in i vår egen tid.

Stort tack till alla de som gjort projektet möjligt, teatergruppen Bounce, Hållnäs Konstkoloni, Conny och alla medverkande i och runtom Tierp.

Fullständigt program och mer information om utställningen finns på www.kulturhusetmobeln.se